Creatieve workshops | Nieuwsblad Schaapskooi

2022-05-22 00:58:20 By : Mr. Salvito Wang

HATTEM – Naast heel veel kunst om te kijken, is er zaterdag 28 mei op Kunstfestival Hattem ook volop te doen, voelen, maken, proeven en ervaren. 

Laat je van je creatieve kant zien en ga zelf aan de slag. Zowel voor volwassenen als kinderen is er volop te beleven en kun je gratis meedoen aan leuke activiteiten. Kunstenaars en designers dagen je zaterdag 28 mei uit om nieuwe technieken te proberen en kennis te maken met een keur aan diy activiteiten. Op het Markplein in Hattem leert graffiti artiest Jasper Bosch je de fijne kneepjes van de spuitbus. Onder begeleiding leer je verschillende spuittechnieken en graffiti skills. Ontdek hoe leuk het is om afval een tweede leven te geven. Met de workshop circulaire art hopen Cibap studentes je bewust te maken van afvalscheiding en te inspireren met de mogelijkheden van verpakkingsmateriaal. Zou jij jouw eigen afval herkennen? Kom dan vooral kijken bij de handgemaakte up-cycle sieraden gemaakt van afval uit Hattem. Ieder sieraad is uniek. Wil je zelf ook up-cyclen kom dan naar de kraam van Gewoon Brenda en maak een leuke sleutelhanger van een bierdopje. Zo maak je zelf van iets ouds iets nieuws. Stichting reLeaf laat je kennis maken met linoleum drukkunst. Op linoleum restmateriaal mag je een eigen uitsnede maken die met een ambachtelijk drukpers op boomvrij papier tot jouw eigen handgemaakte, duurzame kunstwerkje wordt gedrukt. Ook vertelt Matt je graag meer over zijn Limited edition art for a limited edition planet project. 

Op de Molenbelt is ook van alles te doen. Ben jij helemaal weg van sieraden ontwerpen? Bij Angelart kun je zelf een ontwerp tekenen, kleuren en uitknippen op krimpfolie en knutsel je de leukste hangers. Grietje Verwoerd leeft zich bij atelier Zoetelief uit met vilt en stoffen en demonstreert hoe je handgemaakte hoeden creëert. Ook ontdek je hier de beeldende kunst impressies van Korenmolen de Fortuin die als expositie te bezichtigen is. In de Achterstraat geeft het Beeldhouwersgilde Hattem diverse demonstraties en kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Tussen 11.00 - 15.00 uur is de Dijkpoort geopend voor de Workshop Beeldend door Daan van Es: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, wat zie jij dan?”. Een 10x10 bordje pimpen tot een kunstzinnige eyecatcher; Galerie 8 daagt kinderen uit om op een kleine oppervlakte hun creatieve talent te laten zien. De vooraf ingezonden creaties vanuit volwassenen zijn hier ook te bewonderen en als publieksjury mag jij stemmen en bepalen wie volgens jou het mooiste mini-kunstwerk heeft gemaakt. Voor de kinderen is er een aparte wedstrijd op de dag zelf. Kom naar Kerkstraat 30 en wie weet win je mooie prijzen. Bekijk het volledige programma op: www.visithattem.nl/kunstfestival-hattem.

De ontknoping om het kampioenschap in 4C belooft bijzonder spannend te worden! Met nog twee speelrondes te gaan zijn er nog altijd drie kandidaten voor de titel, waaronder SE..

WAPENVELD- Bewoners van woonzorglocatie Rehoboth in Wapenveld gingen woensdag aan de wandel.

EPE – Onlangs deed de tweede klas tweetalig van de RSG Noord-Oost Veluwe mee aan de regionale voorronde van het tto cricket toernooi.

Na een succesvolle eerste plek op dinsdag voor Dini Boomstra en bij het Bultmantoernooi voor Gerrie Arends was er donderdagavond de 2e ZACO (Zomer Avond Club Ontmoeting) met ..

EMST- Op zaterdag 25 juni organiseert muziekvereniging Prins Bernhard Emst een reünieconcert voor alle oud-leden.

HATTEM- Rond de 1100 wandelaars hebben deelgenomen aan de Avondwandelvierdaagse die voor de 54e keer werd georganiseerd in Hattem.

35e editie van VIOS Midwinterloop wordt Midzomerloop

HEERDE- Het Gemengd koor Arioso te Heerde had een feestje te vieren.

HATTEM – Stichting Oekraïne Projecten (SOP) organiseert een inzamelingsactie op zaterdag 28 mei tussen 9.00-15.00 uur bij de Ontmoetingskerk aan de Van Galenstraat 1 te Hattem.

EPE- Dinsdag is de Avondvierdaagse in Epe van start gegaan na een onderbreking van twee jaar. Maar liefst 1074 deelnemers verschenen onder zonnige omstandigheden aan de star..

HATTEM/WAPENVELD- Op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei (de dagen na Hemelvaart) komen er zo’n 90 voetbalteams uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Engeland en Frankr..

VAASSEN- Vrijdagochtend werd het officiële startschot gegeven voor de side events van het WK Volleybal 2022 voor vrouwen.

WAPENVELD - Dirk van Doesburg uit Wapenveld is zondag vertrokken voor een bijzondere reis. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw Henny reist hij per oldtimer brommer af naar Mala..

EMST- Voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst stond zondag 15 mei de klimtijdrit op het programma. De deelnemers vertrokken gezamenlijk vanaf het Willie va..

EPE- Drie inwoners van de gemeente Epe zijn dinsdag Koninklijk onderscheiden.

HATTEM- Informateur Toon van Asseldonk, die gevraagd was om in Hattem de tweede ronde van het informatieproces te starten, heeft deze opdracht teruggegeven.

Crew members gezocht voor Heerdelijk festival

Dirk maakt bijzondere reis per brommer

Wat te doen met het skelet Harry?

© Copyright BrugMedia Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van